Скочи на садржај

Naši partneri

Poverenje i dugoročna saradnja

Infora od 2015. godine sarađuje sa MK Grupom gde je najveći deo razvoja usmeren ka kompaniji Sunoko. Rezultat saradnje je softverski alat RouteHorizon Field koji se sastoji od više modula uključujući dve web i tri android aplikacije uz pomoć kog se prati čitav vegetativni proces uzgoja šećerne repe zaključno sa organizacijom transporta repe sa polja u fabrike. U toku kampanje šećerne repe, RouteHorizon koriste na dnevnom nivou preko 800 vozila i više desetina korisnika iz Kompanije.  Software je integrisan sa SAP-om.

Infora je u sklopu RouteHorizon sistema za svoje klijente razvila e-otpremnicu i elektronsko popunjavanje putnog naloga.

Podaci su kiseonik- Bijelić Aleksandar, Chief Digital Officer, MK Group

Kopaonik biznis forum 2020

„20000 tona šećerne repe se dnevno preradi u naše tri fabrike, 800 kamiona uđe dnevno u te tri fabrike tokom 100 dana koliko traje kampanja, 3 puta dnevno jedan kamion ode da obiđe određene njive i tokom 24h mi odvozimo šećernu repu koja je izvađena sa njive. Da bi Sunoko postigao i značajno, skoro puta dva, unapredio svoju efikasnost, mi smo morali da ucrtavamo sve atarske puteve, da imamo sopstveni geoportal gde pratimo kuda se kreću kamioni. Mi smo morali da uradimo još jednu stvar, ti kamioni nisu naši, mi radimo sa partnerima i kooperantima. Svaki kamion ima tablet, ima gps i kompletno digitalnim putem od našeg dispečerskog centra dobija gde treba da ode da pokupi i u koje vreme treba da ode da pokupi repu..

Šta smo time pokušali da uradimo? Da podignemo efikasnost značajno, da spustimo troškove, da smanjimo broj kamiona koji je potreban i to su stvari koje su enormne…“

Projekat se odnosi na takozvani Up Stream, odnosno na organizaciju transporta od bušotina do sabirnih stanica i do rafinerije. U ovaj projekat uključeno je preko 2000 teretnih i putničkih vozila. Razvijene su web i android a sistem je usko integrisan sa više različitih aplikativnih softvera koji se koriste u kompaniji NIS.
Kompletan proces je digitalizovan.
Sistem koristi preko 1000 zaposlenih.

Infora od 2016. godine zajedno sa kompanijom Zesium iz Novog Sada intenzivno razvija aplikaciju za kolaboraciju u saobraćaju pod nazivom OneTraffic. Radi se o sistemu koji objedinjuje kako poslovne korisnike, tako i fizička lica i omogućava razmenu relevantnih informacija u realnom vremenu o situacijama i uslovima saobraćaja u određenoj regiji. Glavni korisnik OneTraffic sistema trenutno su putevi Norveške, a projekat je podržan od nacionalnih inovacionih fondova Norveške.

INFORA ulazi u sinergetski projekat razvoja sa kompanijom MERCATA 2013. godine koji rezultira platformom za planiranje i analizu transportnih ruta.
Korišćenje RouteHorizon aplikacije dovelo je do značajnih ušteda u logističkim troškovima, uz dodatni efekat integracije RouteHorizon-a u postojeći ERP, prvenstveno radi analize troškova pristiglih zadataka i automatizacije operativnog planiranja.

Evo šta o RouteHorizon aplikaciji kaže Zoran Komadina, menadžer logistike iz firme MERCATA:

Naš posao je svakodnevno upravljanje transportom i on zahteva kostantnu kreativnost i snalažljivost. Izuzetno je iskustvo raditi sa ekipom iz INFORA-e koja je uspela da taj posao razume. Spram njega su napravili alat koji omogućava brzo kreiranje optimizovanih ruta, njihovu vizuelizaciju i jednostavnu ručnu korekciju u odnosu na sva potencijalna ograničenja. Sve ideje po pitanju planiranja ruta sada možemo na brži i elegantniji način da proverimo i ocenimo u RouteHorizon-u.

Početkom implementacije softvera RouteHorizon, nastalog na osnovama pilot projekta, Kompanije Nelt i Infora ozvaničile su saradnju krajem juna 2020.
Reč je o sistemskom rešenju za sinhronizovano planiranje, prodaje i dostave. Ovaj projekat je deo strategije digitalizacije poslovnih procesa u kompaniji Nelt koji treba da omogući kontrolu troškova, usklađenost poslovanja i pravovremenu reakciju na tržišne zahteve, sve u cilju povećanja zadovoljstva kupaca.

Planirajte

Planirajte da biste efikasno upravljali

Dinamički rutirajte

Menjajte rute u realnom vremenu

Upravljajte transportom

Brze i tačne isporuke

Unapredite lanac snabdevanja

Utegnite lanac, povećajte zaradu

RouteHorizon

Za sve tipove preduzeća u kojima je transport važna oblast poslovanja

Zapratite nas na društvenim platformama, budimo u kontaktu!

Adresa:
Dimitrija Tucovića 7
24000 Subotica, Srbija
Telefon: +381 64 11 25 003
e-mail: office@infora.rs

RouteHorizon je softverski paket za upravljanje transportom, realizovan od strane Infora Research Group – tima vrhunskih matematičara, programera i kreativnih istraživača iz Srbije.

© 2021 Infora · Politika privatnosti i uslovi korišćenja